måndag 10 januari 2011

Piffat till kuddar.

Spetsgardinen från min farmor.
En väska som blev piffad.

Elefantschablonen har jag köpt på Indiska.






Jag använde renen från gardinen.










Hejsan!!




När jag var på hobbybutiken förra veckan så snubblade jag på vliselin,tungan snubblar också när man ska försöka sej på att säga detta ord snabbt.
Tyckte det verkade vara en enkel grej att förnya litegrann,så jag letade i mina tyggömmor och satte igång.
Jag tycker att det var jättekul och väldigt enkelt.
Det blev några kuddar och en väska som blev lite uppiffad,jag hittade även en gammal spetsgardin från min farmor som jag använde,fast då måste man sy runt kanterna för efter nån dag så började det släppa i kanterna,jag hade denna söm på min symaskin tror den heter langetsöm,men är inte riktigt säker.
Jag rekomenderar verkligen er att pröva detta det var jättekul och framförallt enkelt .

Ha det bra kram från Sussie

måndag 3 januari 2011

Nytt år nya möjligheter (och nytt pyssel )

Små elefanter på rad.Papper från RUSTA och spillvirke.



En fin dörrskylt till en liten tjej.

En sockerkaksform som kanske vill bli pennförvaring.



Loppisfyndat prylhus i ny skrud.






En gammal kakelplatta med servettdecoupage.



Små porslinshjärtan köpt på RUSTAS julrea.



Här med änglar.

Och rosor.

En klocka som är målad och klädd med papper från Rusta och elefanterna köpta på indiska,
småblommorna är pärlhattar som är utbankad.




Småhus inspirerad av "Lill-Eva"


En silverbricka i rosa papper och klädda konservburkar sen elefanten och zebran är från barnens leksaker.




Hejsan på er!!!

Längesedan det vart ett inlägg nu men vi har varit i Teneriffa veckan före jul,oj vad det var skönt att få komma hemifrån och bara vara och ladda batterierna.Min mamma har fyllt 60 år och jag har fyllt 40 så det har vi firat genom att åka bort .Det var min lillasyster med hennes man och 3 st barn och jag med min familj och så mamma med hennes man,det har varit superhärligt och bara få umgås med de finaste människor.Vi kom hem lagom till julen men den blev väldigt lugn och avslappnad för oss alla ,precis som det ska vara .

Julen för mej, lillasyster och min fina mamma är mycket speciell.Min älskade pappa dog på julaftonsmorgonen för 15 år sedan ,det gick hål i hans hjärta så han dog ögonblickligen endast 47 år gammal,väldigt chockartat för oss alla ,tog lång tid att komma igenom den sorgen.

Då när det hände hade min syster och jag varsitt barn på ca 3 1/2 år (tur var nog det)så vi bestämde oss tidigt för att älska julen och pynta och dona och greja som man gör för barnes skull men även för vår skull.Jag tänker på min pappa fortfarande nästan varje dag sorgen har ju bleknat men inte saknaden .Vi har blivit enormt starka av allt som hänt i familjen och vi har väldigt starka band till varandra,kort efter att min pappa dog så fick min morfar cancer och dog 10 månader senare sen gick det något år så omkom min äldste sons pappa i en bilolycka.

Trots allt som hänt så är jag ändå en väldigt positiv människa och försöker att lära mej något av allt som händer en,jag tycker att jag blivit en bättre människa mycket mera ödmjuk inför livet och att försöka uppskatta varje dag.

Det tog lång tid för min mamma att hitta en väg ur sorgen,men nu har hon hittat en ny man att dela vardagen och livet med och hon är mycket lycklig.
Ta vara på varandra och älska varandra och uppskatta vardagen.
Kramar på er från Sussie