fredag 27 februari 2009

Jag har fått en present tjohoo




Hej på er!!Jag har i flera dagar vetat att Paula som har bloggen http://minlillabalkong.blogspot.com/,har haft nåt "lurt" på gång så jag har sprungit som en iller fram och tillbaka mellan postlåda och hus.

IDAG kom det ett litet paket på "låddan" och jag har fått en jättefin pärlljusmanchett:)))

Titta på bilderna så får ni se vad fin den är,jag har länge varit nyfiken hur hennes fina saker ser ut i verkligheten ,NU VET JAG,och dom är jättefina.

TACK vad du är snäll Paula.

Ha en riktigt trevlig helg nu allesammans
Kramar Sussie

onsdag 25 februari 2009

Sjarmerende gjenbruk







Hej på er!!Har köpt en helt fantastisk bok som heter Sjarmerende Gjenbruk som jag verkligen rekomenderar,jag köte den på adlibris där var den billigast "endast" 303kr
men det var den värd.Det finns jätte mycket tips och inspiration i den.


I den boken fick jag en ide till denna hylla.
Kom ni ihåg att den var blå med blommor på (se inlägg längre ner).
Jag limmade på bakformar på den och funderar på om jag ska skriva en text på den .
Vi får se??? Vad tycker ni kära bloggare??

Ha det så gott Kramar Sussie

fredag 20 februari 2009

miniköksö








Hej på er!!Vi har så himla kallt 25-30C på natten och imorse när vi klev upp var det 20 minus blä nu börjar jag bli less på denna kyla,jag har dessutom köldallergi ni förstår ironin i det hela när vi bor i kalla norra sverige,så jag kan inte gå ut när det är så här kallt.Men men "thats life".


Nu till något helt annat förutom min pyssling så är min STORA hobby att måla fixa till eller bygga om möbler.Det här är ett gammalt pottskåp som jag gjort om till en miniköksö,köpte skärbrädan hjulen och handtaget på IKEA skruvade bort dörren den gjorde jag ett lite bord av.Jag tror allting kostade ca 300 kr men då hade jag pottskåpet fast det kan man fynda billigt på loppisar.


Kramilikram Sussie

tisdag 17 februari 2009

Påskägg redan???

























hej!! Nu tror ni väll att jag är tokig som börjar med påskägg redan nu,men jag hade så tråkigt igår .Gick runt och rotade i alla lådor efter nåt att göra och kom till påsklådan där fanns en massa färglada ägg som väntade på mej:).Fram med vitfärgen och så började jag att måla och dekorera.Vi som inte ens har sportlov än 2st veckor kvar tror jag,påsklovet vet jag inte vilken vecka det är i år,men men kul hade jag iallafall.Vi får se om det blir några kvar att sälja i loppisboden efter att mina älsklade systerdöttrar varit här,SNÄÄÄÄLLA Sussie kan vi inte få några,och jag har ju lite svårt att säga nej *Skratt *



Kramar Sussie





fredag 13 februari 2009

Fredagspyssel







Idag har jag gjort massor med tändsticksaskar,jag visar några här.
Papperet har jag köpt av Gerda som har en otroligt inspirerande blogg,
hon har även en webbutik där man kan köpa mycket saker till sitt pysslande http://www.idemakeriet.blogspot.com/
bilderna har jag hittat på nätet.

tisdag 10 februari 2009

"Men mamma"

Men mamma va håller du på med,du kan ju inte stå och knäppa kort på en skjorta.Mina tre killar tyckte att nu var jag bra konstig,dom tycker att jg blivit lite konstig sen jag började skriva på bloggen eftersom jag springer och knäpper kort på allting.Jag måste knäppa väldigt måååånga kort eftersom jag inte är så bra det där med bilder och ljuset, blixt ja ni vet själva.
Men nu tyckte dom att jag slagit rekord i att göra konstiga saker.


Jag tycker att jag kom på en superbra ide.Att göra KUDDAR av gamla skjortor eller vad tycker ni ,alltså jag tycker att jag är så smart så jag måste nog tilldela mej sjäv ett "smarthetspris".
Det bästa med alltihop är att man slipper sy i knappar, för det finns det ju redan, ja ni ser "smarthetspriset" .Ni kanske förstår att jag är uuurdålig på att sy knappar så jag är helnöjd med min ide.Barnen blev tvungen att erkänna att kuddarna blev ju faktiskt ganska fräna.

Det blir en stor och en lite mindre kudde av en skjorta.

Jag säger då bara det "smarthetspriset" !!!!!!! :)))))))

Kramar på er alla Sussie

från skjorta till kudde











måndag 9 februari 2009

Tröst


Hejsan!!Igår var inte en så rolig dag för mej varken kroppen eller huvudet ville vara med,jag låg mest i sängen hela dagen.När jag vaknade och skulle kliva upp låg den här teckningen på kudden den fick jag av minsting killen.Jag blev jätteglad och gav honom en kram och då sa han att "jag ville du skulle må bra mamma" blev lite tårögd måste jag erkänna men det värmde inombords och jag tänkte att vore det inte för mina barn så skulle man inte orka ha så ont jämt.



Kramar Sussie

söndag 8 februari 2009

Man tager vad man haver


Min filosofi när det gäller min älskade loppisbod är att göra saker av det man har.Inte åka iväg och handla dyra bräder osv.Jag gör oftast grejor av gammalt återvunnit virke som jag har fått eller tagit reda på jag har tex gjort en prylhylla av ett gammalt slitet staket,bild kommer senare.Den här ramen har jag gjort av gamla lister och ett nätgaller som låg slängd i ett dike.Man kan ha örhängen på den eller kommihåg tavla och så kan man ha den vid diskbänken hänga diskborste och disktrasa i s-krokar,
Alltså "man tager vad man haver" både bra för plånboken och MILJÖN::)))
Kram Sussie

torsdag 5 februari 2009

"Det känns inte riktigt bra"

Hejsan igen !!:))) "Det känns inte riktigt bra" känner ni igen repliken från reklamen på tv,
det känns inte riktigt bra för mej heller:((( att sätta ut priser.
Det är bättre att ni mailar mej om prisuppgift så fixar vi det:))))) så nu känns det mycket bättre. (se inlägg längre ner)
Meningen med bloggen var att skriva av sig dela med sig osv, utbyta tips trix och ideer med er "blogga runt" HIHI oj vad fyndig jag var nu.Alla bloggar är ju såna otroliga inspirationskällor och jag hoppas att jag oxå kan inspirera er med mina ideer och pyssel sen om några av er vill köpa mina saker är ju det bara en bonus.


Kramar Sussie :)))))))))))))

Tomtens grötslev







Den här hade jag tänkt skulle bli en väggprydnad.
Det har kanske varit en grötslev till tomten *skratt*.
Jag har skrivit dit ett ordspråk som jag tycker väldigt mycket om.
"ta dig tid att dofta på blommorna vid livets vägkant"

Tänk om alla kunde göra det då skulle nog inte så många bli utbrända.
Kram Sussie

Till salu?

Hejsan alla glada!!!Det är väldigt många som mailat mej och undrar om jag säljer grejerna som jag visar upp här,och dom flesta sakerna säljer jag i min loppisbod.För er som inte bor här får ju naturligtvis också köpa mina saker så jag kommer att sätta ut pris på grejorna som är till salu så är det ju bara att maila mej så kommer vi överens om frakt osv.


Kramar till er alla Sussie


Jag har sytt en påse man kan ha toarullar i det får plats ca 4-5st.

Pris 95kr

barntavla


Visst är det fint med gamla vykort
det här kortet har jag fyndat på tradera,det är nästan hundra år gammalt.Finaste korten är dom som det är skrivet på,alla människor hade sån fin handstil förr i världen även karlarna
Pris 50kr











Före "Sussie behandling"




och efter "Sussie behandling"




ljusstakar


Visst blev dom fina


Dom här väggljustakarna kostar
149kr styck

måndag 2 februari 2009

Madonna


Före:man tager en planka 2st listbitar och en fin madonnabild

200kr för madonnan

Hejsan!! idag har jag gjort en ikonliknande madonna bild.Jag har för en gångs skull kommit ihåg att ta före och efter bilder,men det är så ¤%%&%##" svårt att få fina bilder,bilden på madonnan efter är mycket finare i verkligheten, jag har svampat bilden med lite vit färg men på bilden ser den flammig ut fast den inte är det .Jag måste verkligen öva mej på att få bättre kamerabilder

Kramar Sussie